Ervaringen


Huwelijk

Joey & Renee

Na een verlovingsperiode van ruim 3 jaar mogen wij elkaar eindelijk MAN en VROUW noemen. Onze verlovingsperiode hebben we uitgebreid gebruikt voor de voorbereidingen en ongeveer een half jaar voor de bruilof was het tijd om op zoek te gaan naar een passende trouwambtenaar. Na een telefonische kennismaking hadden we meteen de knoop kunnen doorhakken. Daphne was onze eerste en definitieve keuze.

Vlak voor de bruiloft hadden we een afspraak om de ceremonie door te spreken. Het was een prettig gesprek waarbij Daphne de tijd nam, goed luisterde naar onze wensen en kwam met passende suggesties. Ook de flexibiliteit van Daphne sloot goed aan bij hoe wij onze dag wilde indelen. We hadden een avondbruiloft, wilde graag een handfasting doen en zelf onze geloftes naar elkaar kunnen uitspreken.

Tijdens onze bruiloft is alles gegaan zoals wij het verwacht hadden. Daphne heeft haar spreektijd gebruikt om alles te zeggen wat voor ons belangrijk was en ons de ruimte gegeven om het moment te laten ontstaan. We zijn heel blij met de input die we hebben gekregen van Daphne en dat ze ons heeft willen trouwen.

Rouw op de werkvloer

Ruimte creƫren voor verdriet

Daphne heeft ons heel kundig en professioneel begeleid na het zeer plotseling overlijden van een jonge collega van ons. Dit was niet alleen tijdens de week na het overlijden maar ook gedurende het proces wat daarna volgde. Ze kon ons helpen een passende weg te vinden voor het team, daarnaast was er ruimte voor individuele vragen en processen. Het lukt Daphne goed om zich te verplaatsen in de ander en daarbij rekening te houden met de individuele behoefte van elke collega. Op deze wijze staan we gedurende het hele jaar op bijzondere momenten stil bij het verlies van onze collega en nemen we de ruimte en tijd om het verdriet er te laten zijn.

Kim van Doorn, intern begeleider De Hoeksteen

Huwelijk

Mark & Marjolein

Daphne was de ambtenaar van de burgerlijke stand tijdens onze bruiloft. Voorafgaand aan de bruiloft hadden wij een uitgebreid gesprek met Daphne, waarin zij erg vriendelijk en professioneel was. Ze was geïnteresseerd in ons verhaal, luisterde goed naar onze wensen, maar had zelf ook leuke voorstellen wat betreft mooie teksten en gedichten. Tijdens dit gesprek kregen wij door dat Daphne een groot talent heeft voor het geschreven en gesproken woord. We werden enthousiast en kregen er veel vertrouwen in dat het een hele mooie ceremonie zou worden.

Tijdens de ceremonie bleek dat Daphne een erg mooi verhaal voor ons had samengesteld, waarin onze geschiedenis mooi naar voren kwam en zij op een prachtige manier de betekenis van onze ceremonie, ringen en huwelijk naar voren bracht. Wij zijn heel blij dat we Daphne gekozen hebben als ambtenaar en raden haar aan iedereen aan!

 

Met pensioen

Een uniek aandenken

Op 8 mei 2021 nam ik officieel afscheid als diëtist van DieetCompleet. Ik wilde dit graag op een speciale manier vorm geven en heb de hulp van Daphne ingeroepen. Ik heb haar verteld over het logo van Dieetcompleet; vier ringen in vier verschillende kleuren: rood, roze, oranje en geel. Vier voor de 4 diëtisten die DieetCompleet oprichtten en vier voor de 4 pijlers van het bedrijf, 'DUCK': Dichtbij, Uniek, Continuïteit en Kwaliteit. Inmiddels is het bedrijf uitgebreid naar 8 personen.

Met deze gegevens hebben we een 'aandenken' gemaakt. Een fles olijfolie van Jonnie Boer staat symbool voor een gesmeerd bedrijf. Een zelfgemaakte ring in één van de hoofdkleuren met daarom de andere kleuren en voor iedereen een persoonlijke tekst op een kaartje van kunstenaar Marius van Dokkum, die ook uit Andijk komt. Op de fles nog een badeendje 'DUCK'. Alles klopt aan dit symbool en alles zit er in.

Vanwege corona konden we helaas niet bij elkaar komen. Ik heb het cadeau persoonlijk bij mijn collega's gebracht en heb een filmpje via whatsapp naar ze gestuurd met de symbolische uitleg van het cadeau. De reacties van collega's waren erg lief.

Ik ben heel tevreden met dit resultaat en de fijne samenwerking en medewerking met Daphne.

José Tiebie

Afscheid Leen

Hij kreeg een mooi afscheid

Daphne, we willen je ontzettend bedanken voor alles. Wat heb je alles goed geregeld voor ons. (O)pa zou trots geweest zijn op het resultaat en daar heb jij mede voor gezorgd. Dankzij jou heeft hij een heel mooi afscheid gehad, ondanks dat het verdrietig was. Hij verdiende dit afscheid. Wij zijn heel blij dat jij er bij was. Bedankt!

Familie Sijtsma

Bij leven heb ik nog een betekenisvol gesprek gehad met dhr. Sijtsma. Zijn woorden heb ik meegenomen in de overweging. "Ga door met het leven en zorg goed voor elkaar!" was de boodschap die ik rechtstreeks vanuit hem kon doorgeven aan zijn naasten. Dit is natuurlijk heel waardevol voor de familie. Daphne

Afscheid Piet

Bijzondere reis

Het jaar ligt bijna achter ons. Een jaar die voor ons op het laatste moment een intense wending kreeg met het overlijden van onze Piet. Daphne, we willen je bedanken voor je warme aandacht en betrokkenheid bij de uitvaart. In de aanloop naar het afscheid hebben we een bijzondere reis met elkaar gemaakt. Daardoor kijken wij dankbaar terug op het afscheid en dat is een grote steun voor ons. 

Jannie, Annet en Gerard, Sandra en Don

Handfasting

Verbinding van liefde

Oorspronkelijk wilden we trouwen met een handfastingsritueel in Schotland, maar dat kon door omstandigheden niet plaatsvinden. Toch wilden we heel graag trouwen. Niet om het ‘papiertje’ maar om de liefde in ons hart voor elkaar met een mooie ceremonie te bevestigen en dit te delen in intiem gezelschap; onze moeders, broers, zussen, kinderen en beste vrienden.

Toen Mark en ik de datum 8-10-2020 hadden gekozen en de gewenste locatie Robacher’s Watermolen in Hauwert een feit was, hadden we alleen nog een trouwambtenaar nodig en het liefst iemand die ons precies aanvoelde. Dit vonden wij in Daphne; een vrouw met liefde voor haar vak en met het hart op de juiste plaats. Het voorgesprek bij ons thuis was een warme ontmoeting en we leerden elkaar al snel kennen. Het was emotioneel en er werd gelachen. Ze gaf ons het gevoel dat we in goede handen waren en dat ze er ècht iets moois van ging maken.

De volgende dag kwam Daphne met het idee ‘Waarom niet alsnog hier in Nederland jullie Schotse ritueel van handfasting in de ceremonie verwerken?’ Ze had ons niet gelukkiger kunnen maken. ‘Wat gaaf! Kan dat dan?’; vroeg ik. De laatste puntjes op de ï voor onze ceremonie vielen op hun plaats. De lat lag hoog voor de dag in spee...

Het was een prachtige romantische ceremonie. We hebben het handfastingsritueel als heel bijzonder ervaren. Om dit zo samen met Daphne te doen in alle eenvoud, liefdevol en met humor begeleid, met aandacht voor de gasten, precies zoals wij het voor ogen hadden.

We hadden ons niet mooier kunnen wensen en genieten nog steeds na als we in ons huis langs de trap omhoog lopen, waar onze handfastingslinten hangen… Dank je wel Daphne!
Fijn dat jij bij ons huwelijk getuige was van de verbinding van onze Liefde.

Liefs, Mark en Mariska

Huwelijk

Bob & Lynda

Mijn man en ik wilden graag op 17-7-'17 in het huwelijk treden in Het Kerkje van Andijk. Wij waren het er meteen over eens dat Daphne onze trouwambtenaar moest worden. Het werd een prachtige en liefdevolle dag, mede dankzij Daphne. Zelfs onze 2 kleine neefjes, die toen 2 en 6 jaar oud waren, werden spontaan door Daphne bij de huwelijksceremonie betrokken. Mijn zusje Miekie zei na afloop dat zij nog nooit zo'n mooie en liefdevolle huwelijksceremonie had meegemaakt.

Opleiding

Betekenis

Daphne, afgelopen jaar mocht ik een stukje met jou oplopen tijdens de opleiding tot ritueelbegeleider. Je stond toen op een rouwbeurs en nam daar mensen stapje voor stapje mee in een ritueel en merkte dat dat iets teweeg brengt. Ook hielp je in december het jaarlijks terugkerende Wereldlichtjesdag mee organiseren. Een avond waarop overleden kinderen worden herdacht en een waardevol troostmoment voor velen is. Jouw grote organisatietalent komt hier heel goed van pas. Je nauwkeurigheid en zorgvuldigheid is groot. Door jouw warme uitstraling en grote betrokkenheid op mensen voelt het al snel vertrouwd bij jou.
Daarom zul jij van grote betekenis zijn op sleutelmomenten in het leven van mensen.

Mia

Huwelijk

Kinderaktes

Op 20 augustus 2020 zijn wij getrouwd in Medemblik met Daphne als onze trouwambtenaar. We kozen haar in eerste instantie alleen van een foto, omdat ze zo'n mooie warme uitstraling had. 'Dat is vast een hele leuke en lieve vrouw'; dachten we. Tijdens het kennismakingsgesprek bleek onze eerste indruk helemaal te kloppen. Daphne is een vlotte en warme vrouw en is ontzettend meelevend en professioneel. Onze ceremonie was perfect. Daphne vertelde heel rustig en duidelijk met hier en daar een grapje. Ze had voor onze drie kleine zoontjes zelfs ook nog een kinderakte gemaakt met plaatjes van figuurtjes waar ze van houden; de jongens vonden het geweldig! Wij raden Daphne aan iedereen aan, voor wat voor ceremonie dan ook!

Mark en Suzanne