Wereldlichtjesdag 2020

De kracht van samen herdenken

Een golf van licht over de hele wereld, die ouders van een overleden kind met elkaar verbindt. Dat is de gedachte achter Wereldlichtjesdag. In het Kerkhuys in Spanbroek vond de editie Westfriesland op zondag 13 december via een livestream plaats. Witte ballen met de kindernamen worden aan een slinger gehangen in een kerstboom. Zo zijn alle kinderen symbolische met elkaar verbonden. 

Meer informatie

Trouwen op Schotse wijze

Keltische traditie – handfasting

Ik trouwde Mark en Mariska volgens de wettelijk geldende regels, de handgeslagen ringen werden uitgewisseld en we voegden nog iets toe; de ‘handfasting’. Mark en Mariska voegden hun handen samen en deze verbond ik op symbolische wijze met linten. Daarna sprak het bruidspaar een belofte naar elkaar uit; een intiem moment van liefde en verbondenheid voor elkaar was gecreërd.

Meer informatie

De Hartelijke Huiskamer

Thema: uitvaartverzorging

Op 13 mei was ik uitgenodigd voor een interview bij De Hartelijke Huiskamer. Ik vertel hier uitgebreid over mijn vak als ceremonieelbegeleider bij afscheid. Ben je benieuwd? Vooral in het eerste deel worden de vragen aan mij gesteld.

Meer informatie

Vlinder

Boodschapper

Een vlinder heeft voor velen een mooie symbolische betekenis. Voor de één staat deze voor schoonheid, kleurrijk en speels. Voor de ander voor de ziel van een overledene, transformatie en vergankelijkheid. Hoe dan ook als je een vlinder ziet, betekent ze iets voor je. Hier vertel ik over de symboliek van de vlinder als boodschapper van onze wens.

Meer informatie

Gebroken hart

Leven met verlies

In ons hart dragen we mooie en verdrietige momenten met ons mee. De één zichtbaar voor de buitenwereld. De ander aan het zicht onttrokken. Ons hart in tijden van verlies vraagt om extra aandacht om het verlies te integreren in ons leven. Ik help om de eerste stappen van heling te zetten, zodat we leren leven met verdriet.

Meer informatie