Pensioen

Een uniek aandenken

Ga je met pensioen en wil niet alleen afwachten wat het bedrijf voor je doet, maar ook zelf iets meegeven aan je collega's? Dan werk je heel bewust naar je pensioen toe en sta je heel bewust stil bij dit moment.

Meer informatie

Zandritueel

Levens raken met elkaar verweven

Wil je tijdens jullie huwelijksvoltrekking een moment van verbondheid met elkaar creëren? Laten zien hoe jullie levens steeds meer met elkaar verbonden raken? Dan is het zandritueel wellicht een leuk idee tijdens jullie Grote Dag.

Meer informatie

Regisseur eigen afscheid

Durf jij dat aan?

Een laatste gesprek ter voorbereiding op het naderende overlijden is een groot geschenk voor alle betrokkenen. Levensvragen worden gesteld en beantwoord die gebruikt kunnen worden in de afscheidsdienst. Een waardevol moment dat je de rest van je leven met je meedraagt en waar met dankbaarheid op teruggekeken wordt door de naasten.

Meer informatie

Wereldlichtjesdag 2020

De kracht van samen herdenken

Een golf van licht over de hele wereld, die ouders van een overleden kind met elkaar verbindt. Dat is de gedachte achter Wereldlichtjesdag. In het Kerkhuys in Spanbroek vond de editie Westfriesland op zondag 13 december via een livestream plaats. Witte ballen met de kindernamen worden aan een slinger gehangen in een kerstboom. Zo zijn alle kinderen symbolische met elkaar verbonden. 

Meer informatie

Trouwen op Schotse wijze

Keltische traditie – handvasten

Ik trouwde Mark en Mariska volgens de wettelijk geldende regels, de handgeslagen ringen werden uitgewisseld en we voegden nog iets toe; de ‘handfasting’. Mark en Mariska voegden hun handen samen en deze verbond ik op symbolische wijze met linten. Daarna sprak het bruidspaar een belofte naar elkaar uit; een intiem moment van liefde en verbondenheid voor elkaar was gecreërd.

Meer informatie

De Hartelijke Huiskamer

Thema: uitvaartverzorging

Op 13 mei was ik uitgenodigd voor een interview bij De Hartelijke Huiskamer. Ik vertel hier uitgebreid over mijn vak als ceremonieelbegeleider bij afscheid. Ben je benieuwd? Vooral in het eerste deel worden de vragen aan mij gesteld.

Meer informatie

Vlinder

Boodschapper

Een vlinder heeft voor velen een mooie symbolische betekenis. Voor de één staat deze voor schoonheid, kleurrijk en speels. Voor de ander voor de ziel van een overledene, transformatie en vergankelijkheid. Hoe dan ook als je een vlinder ziet, betekent ze iets voor je. Hier vertel ik over de symboliek van de vlinder als boodschapper van onze wens.

Meer informatie

Gebroken hart

Leven met verlies

In ons hart dragen we mooie en verdrietige momenten met ons mee. De één zichtbaar voor de buitenwereld. De ander aan het zicht onttrokken. Ons hart in tijden van verlies vraagt om extra aandacht om het verlies te integreren in ons leven. Ik help om de eerste stappen van heling te zetten, zodat we leren leven met verdriet.

Meer informatie