Pensioen

Een uniek aandenken

José gaat met pensioen als diëtist. Ze wil graag op een speciale manier vorm geven aan haar afscheid. Ze vertelt over het logo van het bedrijf. Vier cirkels in elkaar overlopend in de frisse kleuren rood, roze, oranje en geel. Ze staan voor de 4 diëtisten die het bedrijf oprichtten met ieders specifieke kwaliteiten en voor de 4 pijlers van het bedrijf 'DUCK' (Dichtbij, Uniek, Continuïteit en Kwaliteit). 

Met deze informatie gaan we aan de slag. Het logo staat symbool voor het bedrijf dat ze gaat verlaten en de verbinding onderling. Dat wordt de basis van het symbool. Daarom omwikkelen we een ring met wol in één hoofdkleur. Deze kleur krijgt degene waarbij die kleur ook past qua kwaliteiten. De andere kleuren draaien we er losser om zodat de vier kleuren van het logo weer in verbinding staan.

Als cadeau kiest José voor een fles olijfolie van Jonnie Boer en staat symbool voor een gesmeerd bedrijf. De ring bevestigen we aan de hals en erop komt een badeendje; DUCK. José schrijft voor haar collega's ieder een persoonlijke boodschap op een mooi kaartje.

Door Corona kan de groep niet bij elkaar komen waarbij José uitleg geeft over de keuze van haar cadeau en persoonlijk de kaartjes voorleest. In plaats daarvan bezorgt ze het aandenken bij haar collega's thuis en neemt ze een filmpje op waarin ze uitleg geeft. Dit stuurt ze diezelfde middag via whatsapp naar haar collega's. 

José heeft op deze manier heel bewust naar haar afscheid toegewerkt en afscheid genomen van haar werkzame leven bij dit bedrijf en haar collega's.

'Even stil staan om weer verder te gaan'