Feest op de werkvloer

Rituelen als bindmiddel

Tijdens een trendtraining zocht ik antwoord op de vragen: 'Hoe veranderen rituele behoeftes nu en de komende 5 jaar voor een organisatie?' en 'Welke aanpassingen zijn door te voeren voor een organisatie?'

Aan elke basis van een trend liggen waarden en behoeftes. Ik onderzocht wat we als mensen op dit moment belangrijk vinden in ons leven. Daarnaast hebben we te maken met een wereld die constant verandert. Deze veranderingen zijn van invloed op hoe we hoogte- en dieptepunten gaan vieren en beleven binnen een organisatie.

Na 4 maanden onderzoek heb ik inzicht gekregen. Ik heb een conclusie geschreven met een stappenplan om 'lief en leed' aan te passen naar de huidige wensen en behoeften van zowel werkgever als werknemer. 

Tijden veranderen, waardoor andere behoeftes ontstaan. Wil je medewerkers blijven boeien en binden aan je organisatie is het noodzakelijk om mee te bewegen met deze golf van verandering. Ik deel graag de uitkomst van mijn onderzoek met je en kan je op weg helpen om aanpassingen te implementeren binnen jouw organisatie.

Rituelen als bindmiddel tussen mensen, waarbij werkrelaties verbeteren en een positieve werkcultuur wordt ontwikkeld en behouden. Beweeg jij mee met deze golf van verandering?