Schrijver

Levensverhalen

Eens gaf oma Scholtens, Geertje Scholtens-Vriend, mij een zwart dagboekje. Ik was toen 11 jaar oud. Oma zei: "Daphne, ik heb hier mijn levensverhaal in geschreven; dat is leuk voor later. Je zou opa Scholtens en ook opa en oma Duijn kunnen vragen hun levensloop hierin te noteren." Ik was nog jong en zag de meerwaarde er niet van in, maar toch heb ik ze allemaal hun geschiedenis laten vastleggen.
En wat is het nu waardevol en ontzettend leuk om te lezen wat mijn opa's en oma’s gedaan en beleefd hebben tijdens hun leven, in een totaal ander tijdsbeeld; het is een prachtige tastbare herinnering geworden.

Ik wilde dit een vervolg geven met mijn ouders, want inderdaad – het is zo leuk voor later. Samen met mijn vader, Piet-Hein Scholtens, ben ik dit avontuur aangegaan in het jaar dat hij 70 jaar is geworden. We hebben samen uren gezeten en hij heeft geduld met me gehad om alles te vertellen en te bespreken. Wat hebben we hieraan een plezier beleefd. Tijdens de gesprekken was mijn vader heel open over veel zaken. Er kwam een boek tot stand. Piet-Hein Scholtens MIJN LEVEN; een boek vol met mooie verhalen die ik nog nooit had gehoord.

In het boek van mijn vader komen alle perioden uit zijn leven aan bod en het geeft een goed beeld van hoe hij in het leven staat, welke keuzes hij heeft gemaakt en welke uitwerking dit heeft gehad op zijn leven. Ook hebben een aantal familieleden en vrienden hun relatie tot hem beschreven. Aangevuld met foto’s die passen bij de verhalen en tijdslijn.

Lijkt het je waardevol om iets na te laten dat echt van jezelf is? Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal. Geheel vrijblijvend kunnen we bespreken wat de wensen zijn. Er is veel mogelijk.